Streekbos Paviljoen

Hondenbeleid

Honden aangelijnd

Honden zijn aangelijnd welkom op onze terreinen. Uitzondering hierop is het Ecoproject hier in het Streekbos en het Drachterveld bij Oosterblokker in verband met vee.

Honden los

Hier in het Streekbos mag in een aantal vakken de hond los en krijgt hij de ruimte om eens flink te rennen. Dit kan in de vakken A en B ten noorden van het Weelenpad en in vak C, het terrein rond het Archeologisch Voetspoor. Op de informatiepanelen bij de parkeerplaatsen staan de losloopgebieden ook aangegeven. In de andere delen van het Streekbos blijft de hond aangelijnd.

Houdt u wel rekening met andere recreanten. Loslopende en rennende honden kunnen bedreigend overkomen, niet alleen voor mensen maar ook voor (aangelijnde) honden.

Honden verboden

Op de stranden en ligweiden zijn honden in het zwemseizoen van 1 mei t/m 1 oktober verboden in verband met hygiƫne en zwemwaterkwaliteit. Voor alle baasjes geldt dan ook een opruimplicht.

Deze regels gelden op alle terreinen van het Recreatieschap. Op onze website vindt u meer informatie over de andere terreinen waar honden los mogen lopen.